Presentació del llibre "Els Sermons de la Medalla" al CEC

El llibre Sermons de la Medalla

El passat 26 de novembre el CEC va commemorà el 138è aniversari de la seva fundació atorgant els premis Columna i presentant el llibre "els Sermons de la Medalla. Rafael Patxot i la Medalla d'Or del Centre Excursionista de Catalunya (1923-1935)" editat per la Diputació de Barcelona i prologat per Jordi Casassas Ymbert.

A l'acte intervingueren el president del CEC Sr. Josep M. Puente que presentà l'acte, el Dr. Jordi Casassas que disertà vers la figura i el compromís de Rafael Patxot i, finalment, intervingué el Sr. Jordi Padròs per part de la Diputació de Barcelona, tot convidant als assistents a realitzar una visita a l'exposició "Univers Patxot" a la masia Mariona de Mosqueroles.

El llibre recull referències de les 13 medalles atorgades pel CEC entre els anys 1923 i 1935, amb els seus corresponents "sermons" de Rafael Patxot o altres escrits relacionats quan no ha estat possible aconseguir els "sermó". Les medalles anaven destinades a "ser un tribut d'admiració i penyora d'agraïment als autors de treballs o gestes notables, realitzats dintre el camp d'acció del Centre Excursionista de Catalunya".