Fins al novembre, podeu participar en el 5è Premi Rafael Patxot i Jubert a un treball de recerca, bibliogràfic o d'assaig

5è Premi Rafael Patxot. Autor: IEC

 12/06/2019 

L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) convoca la 5a edició del Premi Rafael Patxot i Jubert. La dotació del premi, instituït pel Consell Assessor de la Masia Mariona i que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros. Així mateix, 'Festa, guerra i política: la cultura popular en temps convulsos i la seva utilització política. El cas de la Patum de Berga', d’Albert Rumbo Soler, ha estat la monografia guanyadora del 4t Premi Rafael Patxot i actualment es troba en procés d'edició i publicació.

Enguany, com a novetat, podeu optar al Premi Rafael Patxot i Jubert amb un treball de recerca o monografia sobre qualsevol de les temàtiques següents:

A. Cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes (etnografia, el rol de la dona, música, arquitectura), l'excursionisme en la descoberta del territori i llengua catalana (estudis filològics, didàctica de la llengua catalana, sociolingüística).

B. Història medieval catalana, història de les ciències a Catalunya, història local de Sant Feliu de Guíxols i dret internacional en la defensa dels drets i valors humans.

C. Astronomia i meteorologia.

Les candidatures, originals i redactades en català, s'han de tramitar telemàticament per mitjà del formulari disponible al web de l’IEC, a l’adreça https://premis.iec.cat/premis/premis.asp, en el qual caldrà adjuntar el PDF del treball. Un exemplar imprès en paper (acompanyat del comprovant de la tramitació telemàtica) s'ha de presentar a la seu de l’IEC.

El termini d'admissió de candidatures finalitza el 29 de novembre del 2019 a les 13 hores.

La dotació del premi, instituït pel Consell Assessor de la Masia Mariona i que aporta la Diputació de Barcelona, és de 5.000 euros. A més, el treball guanyador serà editat per la Diputació de Barcelona en col·laboració amb les altres institucions representades en el Consell Assessor.

Més informació i bases aquí.

Guanyador del 4t Premi Rafael Patxot i Jubert

Per la seva banda, dins la convocatòria dels Premis Sant Jordi 2019 de l’Institut d’Estudis Catalans, en aquesta ocasió, a un treball de recerca, bibliogràfic o d'assaig sobre algun aspecte de la cultura popular catalana, particularment la conservació del patrimoni en tots els seus aspectes (etnografia, el rol de la dona, música, arquitectura), excursionisme en la descoberta del territori i llengua catalana (estudis filològics, didàctica de la llengua catalana, sociolingüística), l’original guanyador ha estat Festa, guerra i política: la cultura popular en temps convulsos i la seva utilització política. El cas de la Patum de Berga, d’Albert Rumbo Soler.

Actualment en procés d’edició i publicació, el volum formarà part de la col·lecció dels Premis Rafael Patxot. En aquest enllaç de la Llibreria de la Diputació podeu consultar els tres primers volums.

 

Font de la informació: IEC i XPN

Categoria: Llibres, revistes i CD, Xarxa de Parcs Naturals, Monografies, Biodiversitat, Meteorologia, Atmosfera, Recerca i seguiment, Divulgació, Diputació de Barcelona,

 Recursos

5è Premi Rafael Patxot i Jubert - Més informació i bases [PDF]5è Premi Rafael Patxot i Jubert - Més informació i bases [PDF]

Premis Rafael Patxot i Jubert - Univers PatxotPremis Rafael Patxot i Jubert - Univers Patxot

Institut d'Estudis CatalansInstitut d'Estudis Catalans