Granollers redescobreix la personalitat polièdrica de Rafael Patxot

Fins a l'11 d'octubre, el Museu de Ciències Naturals de Granollers acull l'exposició itinerant "Rafael Patxot. Mecenes, científic... l'home", dedicada a la seva obra multidisciplinar. 

Organitzada per la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans, la mostra forma part del programa commemoratiu Univers Patxot, amb motiu del cinquantè aniversari de la mort d'un dels mecenes més importants de la cultura catalana i precursos de l'estudi de l'astronomia i la meteorologia a Catalunya.

L'exposició està promoguda pel Consell Assessor de la Masia Mariona, un equipament del Parc Natural del Montseny, al municipi de Fogars de Montclús, on hi ha exposat el seu llegat i obra. Comissariada per Manuel Castellet i Jordi Soler, la mostra presenta l'obra de cinc artistes visuals -Ana Garcia-Pineda, Roc Parés i Burguès, Jaume Pitarch, Job Ramos i Carles Santos- a partir de l'encàrrec que van rebre de crear una obra original inspirant-se en una de les facetes del polièdric personatge, a qui desconeixien anteriorment. Aquestes obres originals són el centre de cadascun dels blocs que conformen l'exposició: La família, El llegat, Mecenatge, Catalanitat, Renúncia, Tot un caràcter Exili.

La inauguració oficial de la mostra tindrà lloc el divendres 4 de setembre, a les 19h.